T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / OĞUZELİ - Oğuzeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuz Bünyesinde Bulunan Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Alımına Devam Etmektedir.

Okulumuz Bünyesinde Bulunan Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğrenci Alımına Devam Etmektedir.

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ MEZUNİYET ŞARTLARI

Mesleki Açık Öğretim Lisesi´nden mezun olmak için;

Toplam kredinin: 240 veya daha fazla,
Ortak kredinin: 120 veya fazlası
Alan (yüz yüze eğitim) kredisinin: 120 olması gerekir.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NEDİR?

Mesleki Açık Öğretim Lisesi´nde AÖL´den farklı olarak, yüzyüze eğitim denen ve örgün okularda bizzat öğretmenlerden meslek derslerini almak gerekir. Kültür (yani ortak) dersleri içinse tıpkı AÖL´de olduğu gibi yılda 3 kez sınava girilir.

Yüzyüze eğitim MAÖL´ün alan kredisini tamamlamak için gereklidir.

İlkokul diplomasıyla ilk defa MAÖL´e kaydolan bir öğrenci, yüzyüze eğitimini yazıldığı seneden bir sonraki yıl alırken, liselerin herhangi bir sınıfından tasdikname ile ayrılanlar eğitime yazıldıkları yıl başlarlar. Lise 1´ler alansız olarak tüm liselerde ortakokutulduğu için eğitim lise 2´den yani 10. sınıftan başlar. 



STAJ NASIL YAPILIR?

Meslek lisesi öğrencilerinin yapması gereken stajı MAÖL öğrencileri de yapmak zorundadır. Son sınıf yani 12. sınıfta yapılan staj genelde haftanın 3 günü, toplam 24 saattir.  Dönem sonu ise işletme sahibi öğrenciye not verir ve okulda da ´´dönem sonu beceri sınavı´´ yapılır. Tabi staj defteri de verilen öğrenci, stajda yaptıklarını bu deftere bir bir yazmak zorundadır. Ve staj defterine de not verilir. Tüm bunların ortalaması ise ´´İşletmelerde Beceri Eğitimi´´ asıl adlı ders olan staj dersinin notunu belirler. Ve bu dersi geçen öğrenci dönem başı 24 kredi alır.

DERSLER ve DERS SEÇİMİ

MAÖL´de de AÖL´de olduğu gibi ´´ortak´´ ve ´´alan´´ dersleri bulunur. Yalnız bir fark olarak alan kredisi olan 130 kredinin okuldan yüzyüze eğitimle alınması gerekliliği. 110 kredi olan ortak kredi ise dışardan sınavlarla alınabilir. Yılda 3 kere sınavagirilir ve bunlar sırasıyla, Ocak, Mayıs ve Temmuz sınavlarıdır.

Bir farkta MAÖL´de dönembaşı alınabilecek kredi miktarıdır. AÖL´de dönem başı 30 kredilik ders seçilebilirken, Mesleki Açık Öğretim Lisesi´nde;

Ocak ve Mayıs sınavı için: 20´şer, Temmuz sınavı için ise 40 kredilik ders seçimi yapılabilir. (Tabi Temmuz sınavına girmek için 18 ve üstü yaşında olak gereklidir)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.09.2021 - Güncelleme: 23.09.2021 16:20 - Görüntülenme: 402
  Beğen | 0  kişi beğendi